2012. június 3., vasárnap

Nagytestű papagájok

Ha még tapasztalatlan vagy, és nagytestű papagájt vettél, itt találsz némi segítséget.
 1. A nagytestű papagájoknak sokkal nagyobb hely kell mint egy kicsinek. Legalább egy 80 cm magas, 70cm hosszú, és 50-60 cm. széles kalitra van szükséged, de még ez is csak minimum. ez mondjuk galambméretű madaraknak való, mondjuk amazon vagy törpeara.

 A törpearáknak érdekes módon aránytalanul nagy a feje, de ez most nem számít...

 2. A nagyobbakkal többet kell foglalkozni, több kaja kell nekik. Lehet enniük húst és kisebb csirkecsontokat is, de a húst csak eléggé megsütve/megfőzve és leginkább a nagyon nagytestűeknek mint a jákó vagy az ara.

 3. Más hátrányai a nagy papagájoknak.
A nagyobb madaraknak ugye a csőrük is nagyobb. Hatalmasat tudnak csípni, akár egy ember ujját is leszedik, ha nem vigyáz. Gyakran kiszakítják az ember pólóját a csőrükkel. Ezzel vigyázni kell.
Röptetés. Ugye sokat kell repülniük, több hely is kell nekik, az emberek gyakran vesznek nekik pórázt, hámot, amellyel a szabadban is lehet őket röptetni. De a hámot nem lehet csak úgy rátenni a madárra, fokozatosan kell hozzászoktatni. További infó a hámról: >>>ITT<<<

 4.  Tanulékonyság, intelligencia.
A nagytestű papik  intelligensebbek a kisebbeknél. Több szót és trükköt meglehet nekik tanítani. Valószínűleg a legintelligensebb faj a jákó, avagy az afrikai szürke papagáj. Akár olyan okos is lehet, mint egy 3-4 éves gyerek, ahhoz  képest hogy az agya sokkal kisebb.
Akár a szavak jelentését is megtudja tanulni, válaszol a kérdésekre, hangokat utánoz.

 

Fojtatása következik a következő bejegyzésben.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése